Mikä on halvin webhotelli?

Jukka Peltoperä
Jukka Peltoperä
Julkaistu:  10.5.2022. Päivitetty:  10.5.2022.

Web-suunnittelijana sanon aina, että hyvä hosting ei ole paikka säästää silloin, kun yritys aikoo tosissaan löytyä netistä ja tehdä siellä verkkoliiketoimintaa.

Vaikka pysyn sanojeni takana, myönnän, että joillakin on joskus tarpeen hankkia vain mahdollisimman halpa webhotelli.

Itselleni tulee usein mieleen ideoita ja varaan niille domainin ja webhotellin samantien. En kuitenkaan ehdi vuosiin suunnittelemaan niitä.

Don't be like Jukka. Plan first.

Nyt ei haeta hyvää joten mikä on halvin webhotelli?

Googletin puolestasi mikä on halvin webhotelli 2022. Kävin läpi ensimmäiset viisi hakutulossivua huomioiden vain suomenkieliset palveluntarjoajat, jotka oletan lukemani perusteella kykenevän pyörittämään WordPressiä ja tarjoavan ilmaisen SSL-sertifikaatin.

Käytin omaa harkintaani valitsemaan Google-tuloksista vain sellaiset palveluntarjoajat, jotka vaikuttivat verkkosivustojensa perusteella luotettavilta toimijoilta. Osan niistä kohdalla jouduin tekemään whois-domain-haun saadakseni selville oliko kyseessä legimiteetti toimija.

Monet palveluntarjoajista tarjoavat ensimmäisen vuoden puoleen hintaan ja ylikin, mutta otin huomioon vain niiden normaalihinnan, koska oletan ja odotan sinun ja minun loistoidean olevan voimassa vielä vuoden päästäkin.

Tulokset eivät sisällä domainmaksuja, jotka tavanomaisten verkkotunnuspäätteiden osalta kustantavat noin kympin vuodessa. Muista, että voit ottaa domainin aina myös toiselta palveluntarjoajalta.

Tulokset eivät niin ikään huomioi mahdollisia liikennöintirajoituksia, sähköpostilaatikoiden määrää ja muita sellaisia asioita, jotka voivat vaikuttaa valintaasi.

Kuten sanoin, valitsemalla halvimman, kaivat vain verta nenästäsi.

Tässä ovat TOP 20 tulokset vuosihinnoittain:

Disclaimer

Vaikka osa palveluntarjoajista ei vaikuta verkkosivustojensa perusteella kovin luotettavilta toimijoilta, niidenkin taustalta löytyi Y-tunnuksella varustettu suomalainen yritys. Osa esitellyistä lienee myös toistensa omistamia.

Voisin omalla kokemuksella nimetä listauksesta puolenkymmentä palveluntarjoajaa, joihin en koskisi pitkällä tikullakaan, mutta samalla aion varmasti testata näistä muutamaa.

Mikä itseäni hämmästytti oli Domainhotellin suhteellinen kalleus. Taitaakin olla aika siirtää muutama sivusto toisaalle.

Lisää juttuja aiheesta

7.10.2022
Näin poistat syötteet käytöstä WordPressissä
Jukka Peltoperä

Haluatko poistaa RSS-syötteet käytöstä WordPress-sivustollasi? RSS-syötteet ovat hyvä tapa mahdollistaa blogin seuraaminen ja uusien blogijuttujen tilaaminen erilliseen RSS-lukijaan sekä blogin lisääminen erilaisiin aggregaatti- (engl. aggregator) eli kerääjä-, kooste- tai kokoomapalveluihin, […]

Lue juttu
8.4.2022
Näin piilotat PHP-varoitukset ja -ilmoitukset WordPressissä
Jukka Peltoperä

PHP-varoitukset ja -ilmoitukset tarjoavat hyödyllistä tietoa kehittäjille, mutta tavallisten kävijöiden ei ole hyvä nähdä niitä. PHP-varoituksia ja -ilmoituksia voi ilmaantua näkyviin sivuillasi esimerkiksi silloin, kun muutat käytössä olevan PHP-version tai […]

Lue juttu
21.2.2022
WordPress ja puuttuva "Ota automaattiset päivitykset käyttöön" -linkki
Jukka Peltoperä

WordPress-sivustoja ylläpitäneet tietävät, että julkaisujärjestelmä osaa päivittää itse itsensä, kun siihen ilmestyy uusi tietoturvapäivitys. WordPress osaa myös tarkistaa säännöllisesti, onko asennettuihin ulkoasuteemoihin ja lisäosiin tullut uusia päivityksiä ja ilmoittaa niistä […]

Lue juttu
27.1.2022
WordPress ja "Toinen päivitys on jo käynnissä" -ongelma
Jukka Peltoperä

Kuten varmasti tiedät, WordPress-julkaisujärjestelmään, lisäosiin ja ulkoasuteemoihin tulee jatkuvasti uusia päivityksiä, jotka tuovat niihin uusia ominaisuuksia ja parannuksia sekä korjaavat löydettyjä bugeja ja haavoittuvuuksia. Vaikka WordPressin ja lisäosat voi asettaa […]

Lue juttu
8.12.2021
Title-tagi ja parhaat käytännöt
Jukka Peltoperä

Hyvän otsikon kirjoittaminen olennainen taito jokaiselle, joka tekee hakukoneoptimointia. Miksikö? Koska se on ensimmäinen asia, jonka käyttäjät näkevät hakutuloksissa ja yksi tärkeistä tekijöistä, joita Google käyttää arvioidessaan sivun aihetta. Mikä […]

Lue juttu
Jukka Peltoperä
Jukka Peltoperä
FM, tietojenkäsittelytieteet, Oulun yliopisto. Yrittäjä. Yli 20 vuoden kokemus web-suunnittelusta, web-teknologioista, WordPressistä, hakukoneoptimoinnista, sisällöntuotannosta ja digitaalisesta markkinoinnista.