Halvin webhotelli

Mikä on halvin webhotelli?

Jukka Peltoperä
Jukka Peltoperä
Julkaistu:  10.5.2022. Päivitetty:  21.1.2023.

Web-suunnittelijana sanon aina, että hyvä hosting ei ole paikka säästää silloin, kun yritys aikoo tosissaan löytyä netistä ja tehdä siellä verkkoliiketoimintaa.

Vaikka pysyn sanojeni takana, myönnän, että joillakin on joskus tarpeen hankkia vain mahdollisimman halpa webhotelli.

Itselleni tulee usein mieleen ideoita ja varaan niille domainin ja webhotellin samantien. En kuitenkaan ehdi vuosiin suunnittelemaan niitä.

Don't be like Jukka. Plan first.

Nyt ei haeta hyvää joten mikä on halvin webhotelli?

Googletin puolestasi mikä on halvin webhotelli 2022. Kävin läpi ensimmäiset viisi hakutulossivua huomioiden vain suomenkieliset palveluntarjoajat, jotka oletan lukemani perusteella kykenevän pyörittämään WordPressiä ja tarjoavan ilmaisen SSL-sertifikaatin.

Käytin omaa harkintaani valitsemaan Google-tuloksista vain sellaiset palveluntarjoajat, jotka vaikuttivat verkkosivustojensa perusteella luotettavilta toimijoilta. Osan niistä kohdalla jouduin tekemään whois-domain-haun saadakseni selville oliko kyseessä legimiteetti toimija.

Monet palveluntarjoajista tarjoavat ensimmäisen vuoden puoleen hintaan ja ylikin, mutta otin huomioon vain niiden normaalihinnan, koska oletan ja odotan sinun ja minun loistoidean olevan voimassa vielä vuoden päästäkin.

Tulokset eivät sisällä domainmaksuja, jotka tavanomaisten verkkotunnuspäätteiden osalta kustantavat noin kympin vuodessa. Muista, että voit ottaa domainin aina myös toiselta palveluntarjoajalta.

Tulokset eivät niin ikään huomioi mahdollisia liikennöintirajoituksia, sähköpostilaatikoiden määrää ja muita sellaisia asioita, jotka voivat vaikuttaa valintaasi.

Kuten sanoin, valitsemalla halvimman, kaivat vain verta nenästäsi.

Tässä ovat TOP 20 tulokset vuosihinnoittain:

Disclaimer

Vaikka osa palveluntarjoajista ei vaikuta verkkosivustojensa perusteella kovin luotettavilta toimijoilta, niidenkin taustalta löytyi Y-tunnuksella varustettu suomalainen yritys. Osa esitellyistä lienee myös toistensa omistamia.

Voisin omalla kokemuksella nimetä listauksesta puolenkymmentä palveluntarjoajaa, joihin en koskisi pitkällä tikullakaan, mutta samalla aion varmasti testata näistä muutamaa.

Mikä itseäni hämmästytti oli Domainhotellin suhteellinen kalleus. Taitaakin olla aika siirtää muutama sivusto toisaalle.

Lisää juttuja aiheesta

6.9.2023
Sisäiset linkit ja linkitys hakukoneoptimoinnissa
Jukka Peltoperä

Ennen kuin verkkosivusto voi sijoittua hakukoneissa hyville sijoituksille, se tarvitsee linkkejä. Google löytää artikkelisi ja sivusi parhaiten, kun niihin johtaa ulkoisia linkkejä eli paluulinkkejä. Toinen tapa parantaa hakukonelöydettävyyttä on parantaa […]

Lue juttu
10.8.2023
WordPress-kotisivut yritykselle: Lyhyt opas aiheeseen
Jukka Peltoperä

WordPress on suosittu ja monipuolinen verkkosivustoalusta, joka tarjoaa tehokkaan työkalun yrityksesi kotisivujen luomiseen ja hallintaan. Kotisivut ovat nykypäivänä tärkeä osa yrityksen online-läsnäoloa. Ne toimivat digitaalisena käyntikorttina, jonka kautta mahdolliset asiakkaat […]

Lue juttu
7.8.2023
Sivuvälimuisti ja palvelimen vastausaika
Jukka Peltoperä

Saitko WordPressin sivuston eheys -sivulla seuraavan ilmoituksen: "Sivuvälimuisti löydettiin, mutta palvelimen vastausaika on silti hidas."? Englanniksi sama ilmoitus kuuluu näin: "Page cache is detected but the server response time is […]

Lue juttu
4.8.2023
Sivustolla on ollut kriittinen virhe – ja sen korjaaminen
Jukka Peltoperä

Onko WordPress-sivustollasi kriittinen virhe tai saitko sähköpostilla ilmoituksen sellaisesta ? Ei hätää. Vaikka "kriittinen virhe" kuullostaa kohtalokkaalta ja perustavanlaatuiselta, sen saa aina korjattua. WordPress saattaa joskus näyttää virheilmoituksen: "Sivustolla on […]

Lue juttu
23.7.2023
Miten palauttaa kadonneet WordPress-tunnukset?
Jukka Peltoperä

Onko siitä jo jonkin aikaa, kun olet viimeksi kirjautunut WordPress-sivustollesi? Ehkä olet unohtanut salasanan, sähköpostiosoitteesi on vaihtunut tai olet syöttänyt käyttäjätunnuksen väärin? Ehkä olet tallentanut salasanasi käyttämääsi selaimeen ja hankkinut […]

Lue juttu
Jukka Peltoperä
Jukka Peltoperä
FM, tietojenkäsittelytieteet, Oulun yliopisto. Yrittäjä. Yli 20 vuoden kokemus web-suunnittelusta, web-teknologioista, WordPressistä, hakukoneoptimoinnista, sisällöntuotannosta ja digitaalisesta markkinoinnista.