Halvin webhotelli

Mikä on halvin webhotelli?

Jukka Peltoperä
Jukka Peltoperä
Julkaistu:  10.5.2022. Päivitetty:  21.1.2023.

Web-suunnittelijana sanon aina, että hyvä hosting ei ole paikka säästää silloin, kun yritys aikoo tosissaan löytyä netistä ja tehdä siellä verkkoliiketoimintaa.

Vaikka pysyn sanojeni takana, myönnän, että joillakin on joskus tarpeen hankkia vain mahdollisimman halpa webhotelli.

Itselleni tulee usein mieleen ideoita ja varaan niille domainin ja webhotellin samantien. En kuitenkaan ehdi vuosiin suunnittelemaan niitä.

Don't be like Jukka. Plan first.

Nyt ei haeta hyvää joten mikä on halvin webhotelli?

Googletin puolestasi mikä on halvin webhotelli 2022. Kävin läpi ensimmäiset viisi hakutulossivua huomioiden vain suomenkieliset palveluntarjoajat, jotka oletan lukemani perusteella kykenevän pyörittämään WordPressiä ja tarjoavan ilmaisen SSL-sertifikaatin.

Käytin omaa harkintaani valitsemaan Google-tuloksista vain sellaiset palveluntarjoajat, jotka vaikuttivat verkkosivustojensa perusteella luotettavilta toimijoilta. Osan niistä kohdalla jouduin tekemään whois-domain-haun saadakseni selville oliko kyseessä legimiteetti toimija.

Monet palveluntarjoajista tarjoavat ensimmäisen vuoden puoleen hintaan ja ylikin, mutta otin huomioon vain niiden normaalihinnan, koska oletan ja odotan sinun ja minun loistoidean olevan voimassa vielä vuoden päästäkin.

Tulokset eivät sisällä domainmaksuja, jotka tavanomaisten verkkotunnuspäätteiden osalta kustantavat noin kympin vuodessa. Muista, että voit ottaa domainin aina myös toiselta palveluntarjoajalta.

Tulokset eivät niin ikään huomioi mahdollisia liikennöintirajoituksia, sähköpostilaatikoiden määrää ja muita sellaisia asioita, jotka voivat vaikuttaa valintaasi.

Kuten sanoin, valitsemalla halvimman, kaivat vain verta nenästäsi.

Tässä ovat TOP 20 tulokset vuosihinnoittain:

Disclaimer

Vaikka osa palveluntarjoajista ei vaikuta verkkosivustojensa perusteella kovin luotettavilta toimijoilta, niidenkin taustalta löytyi Y-tunnuksella varustettu suomalainen yritys. Osa esitellyistä lienee myös toistensa omistamia.

Voisin omalla kokemuksella nimetä listauksesta puolenkymmentä palveluntarjoajaa, joihin en koskisi pitkällä tikullakaan, mutta samalla aion varmasti testata näistä muutamaa.

Mikä itseäni hämmästytti oli Domainhotellin suhteellinen kalleus. Taitaakin olla aika siirtää muutama sivusto toisaalle.

Lisää juttuja aiheesta

19.10.2022
404-virhesivut hakukoneoptimoinnin näkökulmasta
Jukka Peltoperä

Yksi yleisimmistä vastaan tulevista HTTP-tilakoodeista on 404 Not Found, mikä tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä, että asiakkaan pyytämää resurssia ei löytynyt, kun sitä pyydettiin palvelimelta. Jos suunnittelet verkkosivuja, ylläpidät verkkokauppaa tai […]

Lue juttu
18.10.2022
Googlen verkkovastaavan ohjeet on nyt Search Essentials
Jukka Peltoperä

Hyvästi Googlen Verkkovastaavan ohjeet. Tervetuloa Google Search Essentials! Google tiedotti viime viikolla julkaisevansa yksinkertaistetun version Verkkovastaan ohjeista ja nimeävänsä sen uudelleen Google Search Essentialsiksi. Uuden ohjeistuksen suomenkieliseksi nimeksi saattaisi englanninkielisen […]

Lue juttu
12.10.2022
Wordfence-URL:t Google Search Consolessa
Jukka Peltoperä

Wordfence on näppärä tietoturvalisäosa WordPressille, jolla saat lisättyä WP-sivustollesi applikaatiotason palomuurin muun muassa brute force -hyökkäyksien torjumiseksi sekä sivuston skannaamiseen tunnettujen tietoturva-aukkojen, haittaohjelmien, takaovien, roskapostin ja injektioiden varalta. Olen käyttänyt […]

Lue juttu
7.10.2022
Näin poistat syötteet käytöstä WordPressissä
Jukka Peltoperä

Haluatko poistaa RSS-syötteet käytöstä WordPress-sivustollasi? RSS-syötteet ovat hyvä tapa mahdollistaa blogin seuraaminen ja uusien blogijuttujen tilaaminen erilliseen RSS-lukijaan sekä blogin lisääminen erilaisiin aggregaatti- (engl. aggregator) eli kerääjä-, kooste- tai kokoomapalveluihin, […]

Lue juttu
8.4.2022
Näin piilotat PHP-varoitukset ja -ilmoitukset WordPressissä
Jukka Peltoperä

PHP-varoitukset ja -ilmoitukset tarjoavat hyödyllistä tietoa kehittäjille, mutta tavallisten kävijöiden ei ole hyvä nähdä niitä. PHP-varoituksia ja -ilmoituksia voi ilmaantua näkyviin sivuillasi esimerkiksi silloin, kun muutat käytössä olevan PHP-version tai […]

Lue juttu
Jukka Peltoperä
Jukka Peltoperä
FM, tietojenkäsittelytieteet, Oulun yliopisto. Yrittäjä. Yli 20 vuoden kokemus web-suunnittelusta, web-teknologioista, WordPressistä, hakukoneoptimoinnista, sisällöntuotannosta ja digitaalisesta markkinoinnista.