Mikä on paras välimuistilisäosa WordPressille?

WordPress

Onko WordPress-sivustosi hidastunut? Välimuistin käyttöönotto on helppo ja nopea tapa nopeuttaa sivustoa ja tehdä siitä käyttäjäystävällisempi. WordPress-yhteisöstä löytyy lukuisia välimuistilisäosia, mutta mikä niistä on paras?

Mikä on välimuisti?

Kun kävijä tulee sivuille, WordPress rakentaa näytettävän sivun dynaamisesti tekemällä kymmeniä tai jopa satoja tietokantakyselyjä ennen kuin se välittää sivun staattisena käyttäjän selaimelle.

Kun käytössä on hyvä välimuistilisäosa, vain ensimmäinen käyttäjä joutuu odottamaan sivun rakentamisen alusta loppuun ja lopuille kävijöille näytetään suoraan välimuistiin tallennettu lopullinen sivu. Tämä vähentää huomattavasti sivujen latausaikoja sekä palvelinkuormaa.

Välimuistin käyttämisen edut?

Kolme tärkeintä syytä ottaa välimuistilisäosa käyttöön WordPress-sivustolla ovat:

  1. Nopeus - Sivut latautuvat huomattavasti nopeampaa.
  2. Käyttäjäystävällisyys - Käyttäjät vihaavat hitaasti latautuvia sivuja ja pysyvät pidempään sivuilla, jotka latautuvat nopeasti.
  3. Hakukoneoptimointi - Google noteeraa sivujen latautumisnopeuden ja käyttää sitä algoritmeissaan määritellessään sivuston laatua.

Mikä lisäosa on paras?

Tutorial9 on tehnyt vuonna 2010 kattavan vertailuanalyysin eri välimuistilisäosien tehokkuudesta. Vertailussa on käytetty Apachen ab-työkalua, millä mitattiin kuinka monta pyyntöä se kykeni tekemään sivustolle sekunnissa. Vertailun tulokset ovat tässä:

Wordpress-välimuistilisäosat

Kuva: Tutorial9

Vertailun mukaan paras lisäosa ilman oletusasetuksiin koskemista on HyperCache perässään tee-se-itse -välimuisti, WP Super Cache ja W3 Total Cache. Huomaa, että vertailu on tehty vuonna 2010 ja vertailussa mukana olleet lisäosat ovat kehittyneet sen jälkeen ja uusiakin lisäosia lienee jo markkinoilla.

Näillä sivuilla käytössä W3 Total Cache, josta löytyy erinomaiset asetukset välimuistin säätämistä varten, eikä sivujen hitauskaan ole tähän asti ollut ongelmana.

Pyydä ilmainen tarjous!

Kuvaile mahdollisimman tarkasti, mitä tarvitsette ja pyydä ilmainen tarjous.