WordPress

Näin otat paluuviitteet pois käytöstä WordPress-blogissa

Jukka Peltoperä
Jukka Peltoperä
Julkaistu:  7.10.2012. Päivitetty:  16.11.2021.

WordPressin paluuviitteet on kätevä tapa seurata missä kirjoittamiasi blogijuttuja lainataan tai mainitaan. Kun blogijuttusi mainitaan linkin kera jossain toisessa blogissa, saat siitä ilmoituksen ja voit ohjauspaneelista joko hyväksyä tai hylätä tuleeko paluuviite näkyviin omassa blogissasi.

Nykyään paluuviitteet ovat kuitenkin yhä enemmän roskapostittajien suosiossa, koska he yrittävät saada linkkejään esille blogeihin, jotka sallivat paluuviitteet automaattisesti. Spämmääjien tavoitteena on hankkia näin linkkejä omille sivuillensa ja "varastaa" muiden sivujen liikennettä.

Paluuviitteiden moderointi voi pidemmän päälle käydä hermoille, varsinkin jos saat uusista paluuviitteistä sähköposti-ilmoituksen, kuten WordPressin oletusasetuksilla tapahtuu.

Näin otat paluuviitteet pois käytöstä

Yksittäisessä artikkelissa/sivulla:

Paluuviitteet artikkelissa

  1. Siirry muokkaustilaan ohjauspaneelin kohdasta Artikkelit tai Sivut riippuen kumpaa sisältötyyppiä se on. Valitse oikea artikkeli tai sivu.
  2. Skrollaa muokkaustilassa alas ja etsi kohta Keskustelu. Ellei Keskustelu-kohtaa näy, varmista oikealta ylhäältä näyttöasetuksista, että se on valittuna.
  3. Poista raksi kohdasta Salli paluuviitteet ja päivitysilmoitukset tällä sivulla.
  4. Tallenna artikkeli.

Koko blogissa:

Paluuviitteet blogissa

  1. Siirry ohjauspaneelissa kohtaan Asetukset -> Keskustelu.
  2. Poista raksi kohdasta Salli linkki-ilmoitukset muista blogeista (päivitysilmoitukset ja paluuviitteet).
  3. Tallenna asetukset.

Mikäli blogissasi on paljon artikkeleja, niiden läpikäyminen yksitellen on melko työlästä. Näin voit ottaa paluuviitteet pois käytöstä kaikissa WordPress-blogin artikkeleissa ja sivuilla:

Paluuviitteet SQL

  1. Kirjaudu sivujen hallintaan tilauksen yhteydessä webhotellipalveluntarjoajalta sähköpostitse saamilla tunnuksilla.
  2. Käynnistä hallinnasta phpMyAdmin.
  3. Valitse phpMyAdminin vasemmalta laidalta WordPressin käyttämä oleva tietokanta. Jos tietokantoja on useampi ja et ole mikä niistä on WordPressin käyttämä tietokanta, selaa ja katso missä tietokannassa on paljon wp_ -alkuisia tauluja, mm. wp-posts.
  4. Kun olet löytänyt oikean tietokannan klikkaa ylhäältä SQL-välilehteä ja kirjoita sinne seuraavat rivit ja klikkaa Siirry.

UPDATE wp_posts SET ping_status='closed' WHERE post_status = 'publish' AND post_type = 'post';
UPDATE wp_posts SET ping_status='closed' WHERE post_status = 'publish' AND post_type = 'page';

Ensimmäinen rivi poistaa paluuviitteet käytössä kaikista artikkeleista ja toinen rivi vastaavasti kaikilla sivuilla.

Lisää juttuja aiheesta

19.10.2022
404-virhesivut hakukoneoptimoinnin näkökulmasta
Jukka Peltoperä

Yksi yleisimmistä vastaan tulevista HTTP-tilakoodeista on 404 Not Found, mikä tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä, että asiakkaan pyytämää resurssia ei löytynyt, kun sitä pyydettiin palvelimelta. Jos suunnittelet verkkosivuja, ylläpidät verkkokauppaa tai […]

Lue juttu
18.10.2022
Googlen verkkovastaavan ohjeet on nyt Search Essentials
Jukka Peltoperä

Hyvästi Googlen Verkkovastaavan ohjeet. Tervetuloa Google Search Essentials! Google tiedotti viime viikolla julkaisevansa yksinkertaistetun version Verkkovastaan ohjeista ja nimeävänsä sen uudelleen Google Search Essentialsiksi. Uuden ohjeistuksen suomenkieliseksi nimeksi saattaisi englanninkielisen […]

Lue juttu
12.10.2022
Wordfence-URL:t Google Search Consolessa
Jukka Peltoperä

Wordfence on näppärä tietoturvalisäosa WordPressille, jolla saat lisättyä WP-sivustollesi applikaatiotason palomuurin muun muassa brute force -hyökkäyksien torjumiseksi sekä sivuston skannaamiseen tunnettujen tietoturva-aukkojen, haittaohjelmien, takaovien, roskapostin ja injektioiden varalta. Olen käyttänyt […]

Lue juttu
7.10.2022
Näin poistat syötteet käytöstä WordPressissä
Jukka Peltoperä

Haluatko poistaa RSS-syötteet käytöstä WordPress-sivustollasi? RSS-syötteet ovat hyvä tapa mahdollistaa blogin seuraaminen ja uusien blogijuttujen tilaaminen erilliseen RSS-lukijaan sekä blogin lisääminen erilaisiin aggregaatti- (engl. aggregator) eli kerääjä-, kooste- tai kokoomapalveluihin, […]

Lue juttu
10.5.2022
Mikä on halvin webhotelli?
Jukka Peltoperä

Web-suunnittelijana sanon aina, että hyvä hosting ei ole paikka säästää silloin, kun yritys aikoo tosissaan löytyä netistä ja tehdä siellä verkkoliiketoimintaa. Vaikka pysyn sanojeni takana, myönnän, että joillakin on joskus […]

Lue juttu
Jukka Peltoperä
Jukka Peltoperä
FM, tietojenkäsittelytieteet, Oulun yliopisto. Yrittäjä. Yli 20 vuoden kokemus web-suunnittelusta, web-teknologioista, WordPressistä, hakukoneoptimoinnista, sisällöntuotannosta ja digitaalisesta markkinoinnista.