WordPress

Näin otat paluuviitteet pois käytöstä WordPress-blogissa

Jukka Peltoperä
Jukka Peltoperä
Julkaistu:  7.10.2012. Päivitetty:  16.11.2021.

WordPressin paluuviitteet on kätevä tapa seurata missä kirjoittamiasi blogijuttuja lainataan tai mainitaan. Kun blogijuttusi mainitaan linkin kera jossain toisessa blogissa, saat siitä ilmoituksen ja voit ohjauspaneelista joko hyväksyä tai hylätä tuleeko paluuviite näkyviin omassa blogissasi.

Nykyään paluuviitteet ovat kuitenkin yhä enemmän roskapostittajien suosiossa, koska he yrittävät saada linkkejään esille blogeihin, jotka sallivat paluuviitteet automaattisesti. Spämmääjien tavoitteena on hankkia näin linkkejä omille sivuillensa ja "varastaa" muiden sivujen liikennettä.

Paluuviitteiden moderointi voi pidemmän päälle käydä hermoille, varsinkin jos saat uusista paluuviitteistä sähköposti-ilmoituksen, kuten WordPressin oletusasetuksilla tapahtuu.

Näin otat paluuviitteet pois käytöstä

Yksittäisessä artikkelissa/sivulla:

Paluuviitteet artikkelissa

 1. Siirry muokkaustilaan ohjauspaneelin kohdasta Artikkelit tai Sivut riippuen kumpaa sisältötyyppiä se on. Valitse oikea artikkeli tai sivu.
 2. Skrollaa muokkaustilassa alas ja etsi kohta Keskustelu. Ellei Keskustelu-kohtaa näy, varmista oikealta ylhäältä näyttöasetuksista, että se on valittuna.
 3. Poista raksi kohdasta Salli paluuviitteet ja päivitysilmoitukset tällä sivulla.
 4. Tallenna artikkeli.

Koko blogissa:

Paluuviitteet blogissa

 1. Siirry ohjauspaneelissa kohtaan Asetukset -> Keskustelu.
 2. Poista raksi kohdasta Salli linkki-ilmoitukset muista blogeista (päivitysilmoitukset ja paluuviitteet).
 3. Tallenna asetukset.

Mikäli blogissasi on paljon artikkeleja, niiden läpikäyminen yksitellen on melko työlästä. Näin voit ottaa paluuviitteet pois käytöstä kaikissa WordPress-blogin artikkeleissa ja sivuilla:

Paluuviitteet SQL

 1. Kirjaudu sivujen hallintaan tilauksen yhteydessä webhotellipalveluntarjoajalta sähköpostitse saamilla tunnuksilla.
 2. Käynnistä hallinnasta phpMyAdmin.
 3. Valitse phpMyAdminin vasemmalta laidalta WordPressin käyttämä oleva tietokanta. Jos tietokantoja on useampi ja et ole mikä niistä on WordPressin käyttämä tietokanta, selaa ja katso missä tietokannassa on paljon wp_ -alkuisia tauluja, mm. wp-posts.
 4. Kun olet löytänyt oikean tietokannan klikkaa ylhäältä SQL-välilehteä ja kirjoita sinne seuraavat rivit ja klikkaa Siirry.

UPDATE wp_posts SET ping_status='closed' WHERE post_status = 'publish' AND post_type = 'post';
UPDATE wp_posts SET ping_status='closed' WHERE post_status = 'publish' AND post_type = 'page';

Ensimmäinen rivi poistaa paluuviitteet käytössä kaikista artikkeleista ja toinen rivi vastaavasti kaikilla sivuilla.

Lisää juttuja aiheesta

6.9.2023
Sisäiset linkit ja linkitys hakukoneoptimoinnissa
Jukka Peltoperä

Ennen kuin verkkosivusto voi sijoittua hakukoneissa hyville sijoituksille, se tarvitsee linkkejä. Google löytää artikkelisi ja sivusi parhaiten, kun niihin johtaa ulkoisia linkkejä eli paluulinkkejä. Toinen tapa parantaa hakukonelöydettävyyttä on parantaa […]

Lue juttu
10.8.2023
WordPress-kotisivut yritykselle: Lyhyt opas aiheeseen
Jukka Peltoperä

WordPress on suosittu ja monipuolinen verkkosivustoalusta, joka tarjoaa tehokkaan työkalun yrityksesi kotisivujen luomiseen ja hallintaan. Kotisivut ovat nykypäivänä tärkeä osa yrityksen online-läsnäoloa. Ne toimivat digitaalisena käyntikorttina, jonka kautta mahdolliset asiakkaat […]

Lue juttu
7.8.2023
Sivuvälimuisti ja palvelimen vastausaika
Jukka Peltoperä

Saitko WordPressin sivuston eheys -sivulla seuraavan ilmoituksen: "Sivuvälimuisti löydettiin, mutta palvelimen vastausaika on silti hidas."? Englanniksi sama ilmoitus kuuluu näin: "Page cache is detected but the server response time is […]

Lue juttu
4.8.2023
Sivustolla on ollut kriittinen virhe – ja sen korjaaminen
Jukka Peltoperä

Onko WordPress-sivustollasi kriittinen virhe tai saitko sähköpostilla ilmoituksen sellaisesta ? Ei hätää. Vaikka "kriittinen virhe" kuullostaa kohtalokkaalta ja perustavanlaatuiselta, sen saa aina korjattua. WordPress saattaa joskus näyttää virheilmoituksen: "Sivustolla on […]

Lue juttu
23.7.2023
Miten palauttaa kadonneet WordPress-tunnukset?
Jukka Peltoperä

Onko siitä jo jonkin aikaa, kun olet viimeksi kirjautunut WordPress-sivustollesi? Ehkä olet unohtanut salasanan, sähköpostiosoitteesi on vaihtunut tai olet syöttänyt käyttäjätunnuksen väärin? Ehkä olet tallentanut salasanasi käyttämääsi selaimeen ja hankkinut […]

Lue juttu
Jukka Peltoperä
Jukka Peltoperä
FM, tietojenkäsittelytieteet, Oulun yliopisto. Yrittäjä. Yli 20 vuoden kokemus web-suunnittelusta, web-teknologioista, WordPressistä, hakukoneoptimoinnista, sisällöntuotannosta ja digitaalisesta markkinoinnista.