Näin otat paluuviitteet pois käytöstä WordPress-blogissa

Jukka Peltoperä
Jukka Peltoperä
Julkaistu:  7.10.2012. Päivitetty:  16.11.2021.

WordPressin paluuviitteet on kätevä tapa seurata missä kirjoittamiasi blogijuttuja lainataan tai mainitaan. Kun blogijuttusi mainitaan linkin kera jossain toisessa blogissa, saat siitä ilmoituksen ja voit ohjauspaneelista joko hyväksyä tai hylätä tuleeko paluuviite näkyviin omassa blogissasi.

Nykyään paluuviitteet ovat kuitenkin yhä enemmän roskapostittajien suosiossa, koska he yrittävät saada linkkejään esille blogeihin, jotka sallivat paluuviitteet automaattisesti. Spämmääjien tavoitteena on hankkia näin linkkejä omille sivuillensa ja "varastaa" muiden sivujen liikennettä.

Paluuviitteiden moderointi voi pidemmän päälle käydä hermoille, varsinkin jos saat uusista paluuviitteistä sähköposti-ilmoituksen, kuten WordPressin oletusasetuksilla tapahtuu.

Näin otat paluuviitteet pois käytöstä

Yksittäisessä artikkelissa/sivulla:

Paluuviitteet artikkelissa

 1. Siirry muokkaustilaan ohjauspaneelin kohdasta Artikkelit tai Sivut riippuen kumpaa sisältötyyppiä se on. Valitse oikea artikkeli tai sivu.
 2. Skrollaa muokkaustilassa alas ja etsi kohta Keskustelu. Ellei Keskustelu-kohtaa näy, varmista oikealta ylhäältä näyttöasetuksista, että se on valittuna.
 3. Poista raksi kohdasta Salli paluuviitteet ja päivitysilmoitukset tällä sivulla.
 4. Tallenna artikkeli.

Koko blogissa:

Paluuviitteet blogissa

 1. Siirry ohjauspaneelissa kohtaan Asetukset -> Keskustelu.
 2. Poista raksi kohdasta Salli linkki-ilmoitukset muista blogeista (päivitysilmoitukset ja paluuviitteet).
 3. Tallenna asetukset.

Mikäli blogissasi on paljon artikkeleja, niiden läpikäyminen yksitellen on melko työlästä. Näin voit ottaa paluuviitteet pois käytöstä kaikissa WordPress-blogin artikkeleissa ja sivuilla:

Paluuviitteet SQL

 1. Kirjaudu sivujen hallintaan tilauksen yhteydessä webhotellipalveluntarjoajalta sähköpostitse saamilla tunnuksilla.
 2. Käynnistä hallinnasta phpMyAdmin.
 3. Valitse phpMyAdminin vasemmalta laidalta WordPressin käyttämä oleva tietokanta. Jos tietokantoja on useampi ja et ole mikä niistä on WordPressin käyttämä tietokanta, selaa ja katso missä tietokannassa on paljon wp_ -alkuisia tauluja, mm. wp-posts.
 4. Kun olet löytänyt oikean tietokannan klikkaa ylhäältä SQL-välilehteä ja kirjoita sinne seuraavat rivit ja klikkaa Siirry.

UPDATE wp_posts SET ping_status='closed' WHERE post_status = 'publish' AND post_type = 'post';
UPDATE wp_posts SET ping_status='closed' WHERE post_status = 'publish' AND post_type = 'page';

Ensimmäinen rivi poistaa paluuviitteet käytössä kaikista artikkeleista ja toinen rivi vastaavasti kaikilla sivuilla.

Lisää juttuja aiheesta

10.5.2022
Mikä on halvin webhotelli?
Jukka Peltoperä

Web-suunnittelijana sanon aina, että hyvä hosting ei ole paikka säästää silloin, kun yritys aikoo tosissaan löytyä netistä ja tehdä siellä verkkoliiketoimintaa. Vaikka pysyn sanojeni takana, myönnän, että joillakin on joskus […]

Lue juttu
8.4.2022
Näin piilotat PHP-varoitukset ja -ilmoitukset WordPressissä
Jukka Peltoperä

PHP-varoitukset ja -ilmoitukset tarjoavat hyödyllistä tietoa kehittäjille, mutta tavallisten kävijöiden ei ole hyvä nähdä niitä. PHP-varoituksia ja -ilmoituksia voi ilmaantua näkyviin sivuillasi esimerkiksi silloin, kun muutat käytössä olevan PHP-version tai […]

Lue juttu
21.2.2022
WordPress ja puuttuva "Ota automaattiset päivitykset käyttöön" -linkki
Jukka Peltoperä

WordPress-sivustoja ylläpitäneet tietävät, että julkaisujärjestelmä osaa päivittää itse itsensä, kun siihen ilmestyy uusi tietoturvapäivitys. WordPress osaa myös tarkistaa säännöllisesti, onko asennettuihin ulkoasuteemoihin ja lisäosiin tullut uusia päivityksiä ja ilmoittaa niistä […]

Lue juttu
27.1.2022
WordPress ja "Toinen päivitys on jo käynnissä" -ongelma
Jukka Peltoperä

Kuten varmasti tiedät, WordPress-julkaisujärjestelmään, lisäosiin ja ulkoasuteemoihin tulee jatkuvasti uusia päivityksiä, jotka tuovat niihin uusia ominaisuuksia ja parannuksia sekä korjaavat löydettyjä bugeja ja haavoittuvuuksia. Vaikka WordPressin ja lisäosat voi asettaa […]

Lue juttu
8.12.2021
Title-tagi ja parhaat käytännöt
Jukka Peltoperä

Hyvän otsikon kirjoittaminen olennainen taito jokaiselle, joka tekee hakukoneoptimointia. Miksikö? Koska se on ensimmäinen asia, jonka käyttäjät näkevät hakutuloksissa ja yksi tärkeistä tekijöistä, joita Google käyttää arvioidessaan sivun aihetta. Mikä […]

Lue juttu
Jukka Peltoperä
Jukka Peltoperä
FM, tietojenkäsittelytieteet, Oulun yliopisto. Yrittäjä. Yli 20 vuoden kokemus web-suunnittelusta, web-teknologioista, WordPressistä, hakukoneoptimoinnista, sisällöntuotannosta ja digitaalisesta markkinoinnista.