Kotisivujen päivitykset, ylläpito ja kehittäminen

Onko kotisivujesi sisältö päässyt vanhentumaan? Haluaisitko päivittää sivuilla olevia sisältöjä, mutta et tiedä miten? Olisiko aika päivittää WordPress, ulkoasuteema tai lisäosat uusimpiin versioihin?

Keskity ydinosaamiseesi ja jätä kotisivujen ylläpito ja päivittäminen meidän huoleksemme. Teemme kaikki ylläpito-, päivitys- ja kehitystyöt tuntityönä voimassa olevan tuntihinnan mukaisesti, eikä sinun tarvitse sitoutua kuukausimaksullisiin ylläpitopalveluihin.

Miksi kotisivuja kannattaa päivittää?

Yrityksen kotisivut kannattaa pitää ajan tasalla monestakin syystä. Niistä tärkein on saada sivuille enemmän kävijöitä eli potentiaalisia asiakkaita.

 • Vanhentunut tieto karkoittaa kävijät. Kotisivujen vanhentunut sisältö saa satunnaiset kävijät poistumaan sivuilta ja jatkamaan etsimistä. Tuore sisältö saa kävijät perehtymään siihen paremmin. Jatkuvasti päivittyvä korkealaatuinen sisältö sitouttaa kävijät palaamaan sivuille myöhemmin uudelleen.
 • Tuore sisältö houkuttelee kävijöitä. Google ja muut hakukoneet arvostavat tuoretta sisältöä. Hakukonerobotit tulkitsevat päivittymättömillä sivuilla olevan tiedon helposti vanhentuneeksi ja laskevat sivujen sijoituksia hakutuloksissa. Uusi sisältö tulkitaan arvokkaammaksi ja se voidaan palkita paremmilla hakukonesijoituksilla.
 • Kehitä sivuja eri tavoin. Web-teknologiat ja selaimet kehittyvät kovaa vauhtia. Myös kotisivujen tulee kehittyä jatkuvasti vastatakseen asiakkaiden tarpeisiin. Joku sivuston osa saattaa mennä yllättäen rikki tai saatatte huomata tarpeen lisätä sivuille jokin uusi toiminnallisuus.

Kotisivujen päivitys ja ylläpito

Pidä myös ohjelmisto ajan tasalla

On erittäin tärkeää pitää myös kotisivujen taustaohjelmistot ajan tasalla. Tämä koskee julkaisujärjestelmän lisäksi myös siihen liitettyjä lisäosia, laajennoksia, moduuleja ja ulkoasuteemoja. Miksi?

 • Turvallisuus. Kaikkia verkkoon kytkettyjä verkkosivustoja pommitetaan järjestelmällisesti koko ajan. Hakkerit, botit ja bottiverkostot yrittävät jatkuvasti muun muassa kalastella käyttäjätunnuksia, murtaa salasanoja ns. brute force -menetelmällä, tunkeutua sivustolle SQL-injektioilla, lähettää roskapostia sivuston kautta, roskapostittaa kommentti- ja muita lomakkeita, etsiä haavoittuvuuksia ja paljon muuta. Vanhentunut ohjelmisto on tikittävä aikapommi.
 • Uudet ominaisuudet. Julkaisujärjestelmän, ulkoasuteeman ja lisäosien uudet versiot tuovat mukanaan uusia ominaisuuksia, jotka voivat olla hyödyllisiä oman liiketoiminnan kannalta.
 • Nopeus. Kotisivujen latautumisnopeus on tänä päivänä valttia ja sovelluskehittäjät tekevät parhaansa, jotta heidän ohjelmistonsa ei toimisi pullonkaulana sivujen nopeassa latautumisessa.
 • Yhteensopivuus. Ohjelmistopäivitykset pyrkivät parantamaan yhteensopivuutta muiden ohjelmistojen kanssa (tosin joskus päivitykset voivat myös rikkoa yhteensopivuuden).

Mitä päivityksiä juuri nyt kannattaa tehdä?

 • Käyttökokemuksen parantaminen. Hakukoneyhtiö Google aon ottanut käyttöön käyttökokemukseen perustuvan Page Experience -algoritmipäivityksen. Se antaa lisäarvoa sivustoille, jotka huomiovat Core Web Vitals -metriikat, kuten sivuston latautumisnopeuden, vuorovaikutteisuuden ja visuaalisen vakauden. Sivustojen omistajille näiden signaalien huomioiminen tulisi olla ensisijaista.
 • HTTPS. Suojattu tiedonsiirto ei ole enää kiva lisä, vaan esimerkiksi Google suosittelee asentamaan SSL-sertifikaatin kaikille verkkosivustoille. Yhä useampi suomalainen webhotellipalveluntarjoaja tarjoaa maksuttoman Let's Encrypt SSL-sertifikaatin, joka mahdollista helpon HTTPS-protokollaan siirtymisen. Se vaatii vain asentamisen, uudelleenohjausten konfiguroinnin ja sisällön laajuudesta riippuen tiedostopolkujen muuttamissen http:stä https:ään.
 • Mobiiliystävällisyys. Viimeistään nyt jokaisen verkkosivuston tulisi olla mobiiliystävällinen. Se tarkoittaa, että sivut suunnitellaan responsiiviseksi, jolloin sisältö skaalautuu automaattisesti päätelaitteen näytön mukaan. Sivut toimivat tietokoneen lisäksi tableteilla ja älypuhelimilla.
 • Tietoturva. Sivustolla mahdollisesti olevat tietoturvaongelmat johtavat siihen, että mikään sivuston sivu ei saa hyvää arvosanaa käyttökokemusraporteissa.

Kuva WordPress-julkaisujärjestelmän hallintapaneelista.

Missä ylläpito-, päivitys- ja kehittämistoimissa voimme auttaa?

Teemme WordPress- ja muille sivuille muun muassa seuraavia ylläpito- ja päivitystöitä:

 • WordPress-julkaisujärjestelmän päivitys.
 • WordPress-ulkoasuteemojen ja -lisäosien päivitys.
 • Tekstien, kuvien, videoiden ja muiden sisältöjen lisääminen, poistaminen ja muokkaaminen.
 • Ulkoasumuutokset, teeman vaihdot ja räätälöidyt ulkoasut.
 • Verkkosivuston turvallisuuskartoitukset ja tietoturvan parantaminen.
 • Automaattisen varmuuskopioinnin asentaminen tai varmuuskopion palauttaminen.
 • Hakkeroidun sivuston korjaus ja haittaohjelmien poisto.
 • Uusien toiminnallisuuksien toteutukset.
 • Sivuston latautumisnopeuden parantaminen (WP Rocket- ja WP Asset Cleanup Pro -lisenssit).
 • SSL-sertifikaatin asentaminen ja käyttöönotto (http->https).
 • Verkkosivuston siirtäminen toiselle palveluntarjoajalle.

Mitä sivujen päivittämiseen tarvitaan?

Jotta voimme tehdä tarvittavat päivitykset yrityksenne sivuille, tarvitsemme käyttäjätunnukset julkaisujärjestelmän (esim. WordPress) hallintaan.

Jos päivitys syystä tai toisesta keskeytyy, meillä on hyvä olla myös FTP-tunnukset käyttämäänne webhotellin, sekä ainakin mahdollisuus saada tunnukset palveluntarjoajan hallintaan (esim. cPanel tai Plesk).

Tunnusten lisäksi tarvitsemme teiltä tarkat ohjeet siihen, mitä päivityksiä haluatte sivustolle tehtävän, sekä esimerkiksi sivuille lisättävän sisällön.

Oikoluemme tekstisisällöt ja muutamme ne selainten ymmärtämään muotoon. Käsittelemme tarvittaessa myös muut mediat, kuten kuvat ja videot.

Paljonko kotisivujen päivittäminen maksaa?

Teemme kaikki ylläpito- ja päivitystyöt tuntityönä 50 €/h + alv.

Haluatko solmia huolenpitosopimuksen, jossa teemme WordPressin tekniset- ja tietoturvapäivitykset puolestanne esimerkiksi kuukausittain?

Lähetä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@pokis.fi ja kerro, mitä päivityksiä sivustonne kaipaa, niin annamme hinta-arvion.