Nettisivujen päivitykset ja ylläpito

Ulkoista yrityksesi nettisivujen päivittäminen meille. Teemme kaikki sisältöön ja ulkoasuun liittyvät päivitykset riippumatta siitä millä julkaisujärjestelmällä sivut on toteutettu tai vaikkei sivuilla olisi julkaisujärjestelmää ollenkaan.

Pidä nettisivujen sisältö ajan tasalla

Yrityksen nettisivut kannattaa pitää ajan tasalla monestakin syystä. Tärkein niistä on saada sivuille lisää kävijöitä eli potentiaalisia asiakkaita.

 • Vanhentunut tieto karkoittaa kävijät. Vanhentunut sisältö saa satunnaiset kävijät poistumaan sivuilta ja jatkamaan etsimistä, tuore sisältö puolestaan perehtymään siihen tarkemmin. Jatkuvasti päivittyvä hyvä sisältö sitouttaa kävijät myös palaamaan sivuille myöhemmin uudelleen.
 • Hakukoneet arvostavat tuoretta sisältöä. Hakukoneiden hakurobotit tulkitsevat päivittymättömillä sivuilla olevan tiedon helposti vanhentuneeksi ja laskevat niiden sijoituksia hakutuloksissa. Uusi sisältö tulkitaan vanhaa arvokkaammaksi ja siitä palkitaan.
 • Nettisivujen tulee kehittyä jatkuvasti vastatakseen asiakaskunnan tarpeisiin. Myös teknologia ja selaimet kehittyvät kovaa vauhtia. Joku sivuston osa saattaa mennä yllättäen rikki tai saatatte huomata tarpeen lisätä sivuille jonkun uuden toiminnallisuuden.

Pidä myös ohjelmisto ajan tasalla

On erittäin tärkeää pitää myös nettisivujen taustaohjelmistot ajan tasalla. Tämä koskee julkaisujärjestelmän lisäksi myös siihen liitettyjä lisäosia, laajennoksia, moduuleja ja ulkoasuteemoja. Miksi?

 • Turvallisuus. Kaikkia netistä löytyviä verkkosivustoja pommitetaan järjestelmällisesti koko ajan. Hakkerit, botit ja bottiverkostot yrittävät jatkuvasti mm. kalastella käyttäjätunnuksia, murtaa salasanoja ns. brute force -menetelmällä, tunkeutua sivustolle SQL-injektioiden avulla, lähettää roskapostia sivuston kautta, spämmätä kommenttikenttiä, etsiä haavoittuvia lisäosia ja paljon muuta. Vanhentunut ohjelmisto voi olla haavoittunut näille kaikille.
 • Uudet ominaisuudet. Julkaisujärjestelmän, ulkoasuteeman ja lisäosien uudet versiot tuovat mukanaan uusia ominaisuuksia, joista voi olla hyötyä omassa liiketoiminnassa.
 • Latautumisnopeus. Nopeus on tänä päivänä valttia ja sovelluskehittäjät tekevät parhaansa, jotta heidän ohjelmistonsa ei toimisi pullonkaulana verkkosivuston latautumisessa.
 • Yhteensopivuus. Ohjelmistopäivitykset pyrkivät parantamaan yhteensopivuutta muiden ohjelmistojen kanssa (tosin joskus päivitykset saattavat rikkoa toisen ohjelmiston toiminnallisuuksia).

Mitä päivityksiä juuri nyt kannattaa tehdä?

 • HTTPS. Suojattu tiedonsiirto ei ole enää kiva lisä, vaan esimerkiksi hakukoneyhtiö Google suosittelee asentamaan SSL-sertifikaatin kaikille verkkosivustoille. Yhä useampi suomalainen webhotellipalveluntarjoaja tarjoaa maksuttoman Let’s Encrypt SSL-sertifikaatin, joka mahdollista helpon HTTPS-protokollaan siirtymisen. Se vaatii vain asentamisen, uudelleenohjausten konfiguroinnin ja sisällön laajuudesta riippuen tiedostopolkujen muuttamista http > https.
 • Palomuuri suodattaa, monitoroi ja estää haitallista liikennettä, kuten SQL-injektioita, cross-site-scripting (XSS) -tunkeutumisia ja file inclusion -haavoittuvuuksia.
 • Mobiiliystävällisyys. Tänä päivänä jokaisen verkkosivuston tulisi olla mobiiliystävällinen. Se tarkoittaa, että sivut suunnitellaan responsiiviseksi, jolloin sisältö skaalautuu automaattisesti päätelaitteen näytön mukaan. Sivut toimivat tietokoneen lisäksi tableteille ja älypuhelimilla.
 • Ajastettu varmuuskopiointi. Tiedätkö ottaako webhotellipalveluntarjoajasi varmuuskopioita? Osa ei ota ollenkaan ja ajastettu varmuuskopiointi voi olla todellinen hengenpelastaja siinä vaiheessa, kun verkkosivusto katoaa olemattomiin esimerkiksi hakkeroinnin jäljiltä.

Mitä sivujen päivittämiseen tarvitaan?

Jotta voimme päivittää yrityksenne sivuja tarvitsemme tunnukset julkaisujärjestelmään ja/tai FTP-tunnukset. FTP-tunnukset saa webhotellipalveluntarjoajalta.

Lisäksi tarvitsemme sivuille halutun sisällön. Oikoluemme tekstit ja muutamme ne selainten ymmärtämään muotoon. Käsittelemme myös muut mediat, kuten kuvat ja videot.

Päivitysten ja ylläpidon hinta?

Teemme kaikki nettisivujen päivitystyöt tuntityönä voimassa olevan tuntihinnoittelun mukaan, joten päivitysten hinta riippuu vain ja ainoastaan siitä, paljonko meiltä kuluu päivitystöihin aikaa. Ulkoasu- ja sisältöpäivityksistä veloitamme vain 47 euroa/alkava tunti + alv.

Annamme mielellämme Teille erillisen hinta-arvion ennen jokaista päivitystä.

 • Teksti- ja kuvapäivitykset
 • Tekstien ja kuvien lisäys, poisto ja muokkaus
 • WordPressin tai muun julkaisujärjestelmän ja lisäosien päivitykset
 • Palomuurin asentaminen
 • SSL-sertifikaatin asentaminen
 • Varmuuskopioinnin asentaminen
 • Uudet toiminnallisuudet

Mikäli Teillä on pieniä päivitystarpeita usein, veloitamme työstä per alkava puolituntinen. Kysy määräalennusta!

Nettisivujen päivitykset

Miten edetään?

Lähetä tarjouspyyntö, jossa kuvailet mahdollisimman tarkasti, mitä päivityksiä tai ylläpitotoimia sivustolle pitää tehdä. Kerro myös kuinka kiireellinen asia on eli milloin pitäisi olla valmista.

Vastaamme tarjoukseen ja annamme arvion työhön kuluvasta ajasta sekä kustannuksista, tai kysymme mahdollisia jatkokysymyksiä.

Mikäli hyväksytte tarjouksen, etsikää käytössä olevat tai luokaa uudet väliaikaiset tunnukset 1) julkaisujärjestelmään (jos käytössä) ja 2) FTP-palvelimelle. Tunnukset saa webhotellipalveluntarjoajalta. Jos työhön liittyy palvelinasetusten tai tietokantojen muokkausta, tarvitsemme lisäksi tunnukset webhotellin hallintaan.

Mikäli toimeksiantoon liittyy sisällön muokkausta, toimittakaa uusi aineisto ja ohjeet sähköpostilla.

Teemme työn toimeksiannon mukaisesti ja lähetämme kuittauksen, kun työ on valmis. Mikäli muita muutoksia ei tule, pyydämme laskutustiedot.

PYYDÄ ILMAINEN TARJOUS

Kuvaile mahdollisimman tarkasti mitä tarvitsette ja pyydä ilmainen tarjous.