Kotisivujen päivitys ja ylläpito

Verkkosivujen ylläpito ja päivitys

Onko yrityksesi verkkosivujen sisältö päässyt vanhentumaan? Haluaisitko päivittää sivuilla olevia tietoja tai pitää ohjelmistot ajan tasalla, mutta et tiedä miten? Olisiko aika päivittää WordPress, ulkoasuteema ja lisäosat uusiin versioihin?

Yrityksesi verkkosivusto on yrityksesi digitaalinen käyntikortti, ja on erittäin tärkeää pitää se ajan tasalla, suojattuna ja asiakkaita palvelevana, jotta se toimii edelleen oikein, latautuu nopeasti ja pysyy suojattuna ulkopuolisilta tunkeutujilta.

Keskity ydinosaamiseesi ja jätä verkkosivujen ylläpito ja päivittämien meidän huoleksemme. Teemme kaikki WordPress- ja WooCommerce-sivustojen ylläpito-, päivitys- ja kehitystyöt tuntityönä voimassa olevan tuntihinnan mukaisesti, eikä sinun tarvitse sitoutua kuukausimaksullisiin ylläpitopalveluihin.

Olemme aina valmiina, mitä tulee uusien toiminnallisuuksien lisäämiseen, päivityksiin, varmuuskopiointiin, tietoturvaan ja vian etsintään!

Miksi verkkosivuston sisältöjä kannattaa päivittää

Verkkosivuston sisällön pitäminen tuoreena on tärkeää useista syistä:

 • Hakukoneoptimointi (SEO). Säännöllisesti päivittyvä sisältö auttaa hakukoneita ymmärtämään, että verkkosivusto on edelleen aktiivinen ja relavantti resurssi, mikä voi parantaa sen sijoituksia hakutuloksissa.
 • Käyttäjien sitoutuminen. Vierailijat palaavat todennäköisemmin verkkosivustolle, jos he löytävät sieltä uutta ja mielenkiintoista sisältöä. Tuore sisältö kannustaa viettämään enemmän aikaa sivustolla, mikä lisää sitoutumista.
 • Brändäys ja maine. Verkkosivuston päivittäminen tuoreella sisällöllä voi auttaa tekemään brändistä alansa auktoriteetin. Se osoittaa myös, että yritys on aktiivinen ja asiaansa sitoutunut.
 • Pysyminen ajan tasalla. Verkkosivuston sisällön pitäminen tuoreena varmistaa, että sivustolla esitettävät tiedot ovat oikeita ja ajantaisaisia.
 • Orgaanisen liikenteen kasvu. Google ja muut hakukoneet arvostavat tuoretta sisältöä ja antaa enemmän hakukonenäkyvyyttä sivustoille, joiden se huomaa päivittyvän säännöllisesti.
 • Lisääntynyt näkyvyys sosiaalisessa mediassa. Tuoretta ja kiinnostavaa sisältöä jaetaan todennäköisemmin sosiaalisessa mediassa, mikä kasvattaa sivuston verkkonäkyvyyttä ja liikennettä.

Kotisivujen päivitys ja ylläpito

Miksi WordPress, teema ja lisäosat kannattaa pitää ajan tasalla

On erittäin tärkeää pitää myös verkkosivuston taustaohjelmistot ajan tasalla. Tämä koskee julkaisujärjestelmän lisäksi myös lisäosia, laajennoksia, moduuleja ja ulkoasuteemoja. Miksi?

 1. Tietoturva. Päivitykset sisältävät usein tietoturvakorjauksia, jotka suojaavat sivustoa hakkerointiyrityksiltä ja haavoittuvuuksilta. Tämä on erityisen tärkeää WordPressille, joka on laajalti käytetty sisällönhallintajärjestelmä ja hakkereiden kohde.
 2. Bugien korjaaminen. Päivitykset voivat korjata bugeja ja virheitä, joita ohjelmiston edellinen versio sisälsi. Korjaamalla bugit voidaan varmistaa, että verkkosivusto toimii sujuvasti ja virheittä.
 3. Uudet ominaisuudet. Päivitykset tuovat usein mukanaan uusia ominaisuuksia ja toimintoja, jotka voivat parantaa käyttökokemusta ja helpottaa sivuston hallintaa.
 4. Parempi suorituskyky. Päivitykset voivat optimoida koodia ja parantaa verkkosivuston suorituskykyä korjaaamalla nopeuteen ja vastausaikoihin liittyviä ongelmia.
 5. Yhteensopivuus. Ohjelmistopäivitykset pyrkivät parantamaan yhteensopivuutta muiden ohjelmistojen kanssa (tosin joskus päivitykset voivat myös rikkoa yhteensopivuuden).

Vaikka ohjelmiston päivittäminen on suositeltavaa, siihen liittyy aina myös riskejä. Verkkosivusto voi mennä rikki tai tuoda sivustolle uusia bugeja.

Kuva WordPress-julkaisujärjestelmän hallintapaneelista.

Missä ylläpito-, päivitys- ja kehittämistoimissa voimme auttaa?

Teemme WordPress- ja muille sivuille muun muassa seuraavia ylläpito- ja päivitystöitä:

 • WordPress-julkaisujärjestelmän päivitykset
 • Asennettujen WordPress-ulkoasuteemojen päivitykset
 • WordPress-lisäosien päivitykset
 • Sivuston tekstien, kuvien, videoiden ja muiden sisältöjen lisääminen, poistaminen ja muokkaaminen
 • Ulkoasumuutokset, teeman vaihdot ja räätälöidyt ulkoasut
 • Sivuston mobiiliystävällisyyden varmistaminen
 • Verkkosivuston turvallisuuskartoitukset ja tietoturvan parantaminen
 • Automaattisen varmuuskopioinnin asentaminen tai varmuuskopion palauttaminen
 • Hakkeroidun sivuston korjaus ja haittaohjelmien poisto
 • Uusien toiminnallisuuksien toteutukset
 • Sivuston latautumisnopeuden parantaminen (WP Rocket- ja WP Asset Cleanup Pro -lisenssit)
 • Tietokannan optimointi suorituskyvyn parantamiseksi
 • Roskapostikommenttien poistaminen
 • Rikkinäisten linkkien tarkistus ja korjaaminen
 • SSL-sertifikaatin asentaminen ja käyttöönotto (http->https)
 • Verkkosivuston analytiikan asentaminen
 • Verkkosivuston siirtäminen toiselle palveluntarjoajalle

Mitä sivujen päivittämiseen tarvitaan

Jotta voimme tehdä tarvittavat päivitykset yrityksenne sivuille, tarvitsemme pääkäyttäjätason tunnukset julkaisujärjestelmän (esim. WordPress) hallintaan.

Jos päivitys syystä tai toisesta keskeytyy, meillä on hyvä olla myös FTP-tunnukset käyttämäänne webhotellin, sekä ainakin mahdollisuus saada tunnukset palveluntarjoajan hallintaan (esim. cPanel tai Plesk).

Tunnusten lisäksi tarvitsemme teiltä tarkat ohjeet siihen, mitä päivityksiä haluatte sivustolle tehtävän, sekä esimerkiksi sivuille lisättävän sisällön.

Oikoluemme tekstisisällöt ja muutamme ne selainten ymmärtämään muotoon. Käsittelemme tarvittaessa myös muut mediat, kuten kuvat ja videot.

Paljonko verkkosivuston päivittäminen maksaa

Teemme kaikki ylläpito- ja päivitystyöt tuntityönä 59 €/h + alv.

Haluatko solmia huolenpitosopimuksen, jossa teemme WordPressin tekniset- ja tietoturvapäivitykset puolestanne esimerkiksi kuukausittain?

Lähetä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@pokis.fi ja kerro, mitä päivityksiä sivustonne kaipaa, niin annamme hinta-arvion.