WooCommerce-maksutapojen järjestyksen muuttaminen.

WooCommerce-verkkokaupan maksutapojen järjestäminen

Jukka Peltoperä
Jukka Peltoperä
Julkaistu:  3.8.2023. Päivitetty:  3.8.2023.

WooCommerce on yksi suosituimmista verkkokauppa-alustoista, joka tarjoaa laajan valikoiman työkaluja verkkokaupan rakentamiseen ja ylläpitoon. Yksi sen keskeisimmistä ominaisuuksista on laaja valikoima maksutapoja, joita voit tarjota asiakkaillesi. Tunnettuja maksuvälittäjiä ovat mm. Checkout Finland, Klarna, Paytrail ja Visma Pay.

Kuluttajansuojalakiin lokakuussa 2023 tulevien muutosten ja uusien velvoitteiden vuoksi sinun tulee kiinnittää huomiota myös siihen, mitä maksutapoja ohjaat asiakkaitasi käyttämään. Lisäksi mitään maksutapaa ei saa verkkokaupassa asettaa oletusvalinnaksi edes asiakkaan aikaisemman oston perusteella.

Lokakuusta 2023 lähtien verkkokaupan maksutavat on esitettävä seuraavassa järjestyksessä:

  1. Maksutavat, joihin ei sisälly mahdollisuutta hakea tai käyttää luottoa tai saada muuta maksunlykkäystä. Näitä ovat esimerkiksi verkkomaksut, debit- ja Visa Electron -kortit sekä liikunta- ja kulttuuriedut.
  2. Maksutavat, joihin voi sisältyä mahdollisuus hakea tai käyttää luottoa tai saada muuta maksunlykkäystä. Näitä ovat esimerkiksi luottokortit debit- ja credit-ominaisuuksilla sekä maksusovellukset, kuten MobilePay.
  3. Maksutavat, jotka merkitsevät luoton hakemista, käyttämistä tai muuta maksunlykkäystä, kuten luottosopimuksen tekeminen, maksuaika- tai luottokortti sekä postiennakko.

Tässä blogijutussa opastan, miten maksutavat järjestetään WooCommerce-verkkokaupassa.

WooCommerce-maksutapojen järjestäminen

Verkkokaupan maksutavat löytyvät WooCommercen asetuksista maksut-välilehdeltä.

Voit muuttaa WooCommerce-maksuyhdyskäytävien järjestystä helposti koskematta mihinkään koodiin.

Tämä tapahtuu WooCommercen asetuksista maksut-välilehdeltä (WooCommerce > Asetukset > Maksut).

Maksut-välilehdellä näet kaikki verkkokauppasi asennetut maksuyhdyskäytävät.

Klikkaamalla siirrettävän menetelmän kohdalla vasemmanpuoleista burgerikonia, voit vetää maksutavat haluamasi kohtaa järjestystä. Voit käyttää myös nuolia ylös ja alas saadaksesi maksutavat haluamaasi järjestykseen.

Tallenna muutokset ja tarkista verkkokaupan kassasivu varmistaaksesi, että maksutavat näkyvät nyt oikeassa järjestyksessä. Voilà!

via Gfycat

Lisää juttuja aiheesta

6.9.2023
Sisäiset linkit ja linkitys hakukoneoptimoinnissa
Jukka Peltoperä

Ennen kuin verkkosivusto voi sijoittua hakukoneissa hyville sijoituksille, se tarvitsee linkkejä. Google löytää artikkelisi ja sivusi parhaiten, kun niihin johtaa ulkoisia linkkejä eli paluulinkkejä. Toinen tapa parantaa hakukonelöydettävyyttä on parantaa […]

Lue juttu
10.8.2023
WordPress-kotisivut yritykselle: Lyhyt opas aiheeseen
Jukka Peltoperä

WordPress on suosittu ja monipuolinen verkkosivustoalusta, joka tarjoaa tehokkaan työkalun yrityksesi kotisivujen luomiseen ja hallintaan. Kotisivut ovat nykypäivänä tärkeä osa yrityksen online-läsnäoloa. Ne toimivat digitaalisena käyntikorttina, jonka kautta mahdolliset asiakkaat […]

Lue juttu
7.8.2023
Sivuvälimuisti ja palvelimen vastausaika
Jukka Peltoperä

Saitko WordPressin sivuston eheys -sivulla seuraavan ilmoituksen: "Sivuvälimuisti löydettiin, mutta palvelimen vastausaika on silti hidas."? Englanniksi sama ilmoitus kuuluu näin: "Page cache is detected but the server response time is […]

Lue juttu
4.8.2023
Sivustolla on ollut kriittinen virhe – ja sen korjaaminen
Jukka Peltoperä

Onko WordPress-sivustollasi kriittinen virhe tai saitko sähköpostilla ilmoituksen sellaisesta ? Ei hätää. Vaikka "kriittinen virhe" kuullostaa kohtalokkaalta ja perustavanlaatuiselta, sen saa aina korjattua. WordPress saattaa joskus näyttää virheilmoituksen: "Sivustolla on […]

Lue juttu
27.7.2023
Näin lisäät tuoteryhmän WooCommercen tilaussähköposteihin
Jukka Peltoperä

WooCommerce on WordPress-julkaisujärjestelmään liitettävä suosittu ja hyvin räätälöivissä oleva verkkokauppalaajennos, ja suosituin verkkokauppa-alusta Suomessa. WooCommerce lähettää uusista tilauksista sähköposti-ilmoituksen, jonka asetukset löytyvät WordPress-hallinnasta kohdasta WooCommerce > Asetukset > S-posti. Nämä […]

Lue juttu
Jukka Peltoperä
Jukka Peltoperä
FM, tietojenkäsittelytieteet, Oulun yliopisto. Yrittäjä. Yli 20 vuoden kokemus web-suunnittelusta, web-teknologioista, WordPressistä, hakukoneoptimoinnista, sisällöntuotannosta ja digitaalisesta markkinoinnista.