Näin estät Contact Form 7 -roskapostin

Jukka Peltoperä
Jukka Peltoperä
Julkaistu:  18.3.2013. Päivitetty:  16.11.2021.

Contact Form 7 on yksi eniten ladatuista WordPress-lisäosista. Ongelma on, että aina kun sivuille laitetaan lomake, spämmibotit löytävät sen ennen pitkää ja sen jälkeen roskapostia tulee jatkuvasti.

Tässä ohjeet roskapostin estämiseksi.

1) Asenna Really Simple Captcha -lisäosa

Asenna Contact Form 7:n kaveriksi Really Simple Captcha. Lisää lomakkeeseen captcha kuvavarmennus seuraavilla lyhytkoodeilla.

[captchac captcha-1]
Kirjoita ylläolevat merkit
[captchar captcha-1]

Helppo kuvavarmennus estää suurimman osan roskapostista, mutta aina tämäkään ei riitä.

2) Käytä Akismetia tunnistamaan roskaposti

Akismet on WordPress-asennuksissa oletuksena mukana tuleva lisäosa, joka pyrkii tunnistamaan kommenttispämmin. Tarvitset sen käyttämiseen vain ilmaisen Akismet API-avaimen, jonka saat täältä.

Akismetia voidaan käyttää myös tunnistamaan Contact Form 7 -lomakkeiden kautta tulevaa roskapostia. Lisää Akismet-tarkistus nimi-, sähköposti- ja kotisivu-kenttiin näillä lyhytkoodeilla.

[text* nimi akismet:author]
[email* sahkoposti akismet:author_email]
[text kotisivut akismet:author_url]

3) Asenna sivuille myös Bad Behavior -lisäosa

Bad Behavior pyrkii estämään spämmirobotteja käyttämään lähetyslomakkeita tai joissain tapauksessa estämään niitä edes selaamaan sivustoa.

Bad Behavior säästää kaistaa, pitää sivuston lokit puhtaana ja auttaa estämään jopa palvelunestohyökkäyksiä blokkaamalla spämmereiden käyttämiä ohjelmia ennen kuin ne edes pääsevät sivuille.

Pyydä ilmainen tarjous!

Kerro minkälaista apua tarvitsette kotisivujen, verkkokaupan, markkinoinnin tai hakukoneoptimoinnin kanssa. Autamme mielellämme!